Melinda Jansson

Enkel och bra design öppnar dörrar

Enkel och bra design öppnar dörrar

Jag har länge varit en förespråkare för bra och enkel användarupplevelse. Det är en sådan där sak som alla vinner på, utvecklaren, beställaren, slutanvändaren. Det är därför jag blir så glad när jag läser artiklar som dessa som visar hur bra användardesign öppnar dörrar för folk som annars aldrig hade kunnat använda modern teknik och kanske även öppnar dörren för produkter till målgrupper som många har förbisett.

Det sägs att det inte finns någon svårare att utveckla för än äldre och folk med olika handikapp, varför då inte utveckla med dessa grupper i åtanke? Klarar man det, så borde samma produkt vara en dans för resten av användarna.

Ipad-pensionären är född

Elderly people ‘read iPads three times faster than normal books’

iPad has ‘changed’ 99-year-old woman’s life

iPhone och iPad ger ett tillgängligare digitalt liv för synskadade

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *