Melinda Jansson

Dollarstreet ett bra sätt att få lite perspektiv

Dollarstreet ett bra sätt att få lite perspektiv

Dollarstreet har funnits en tid nu, men jag stötte på den första gången under hösten 2017 i en TED talk.

 

Jag tyckte det var en så himmla bra sida för att sätta saker i perspektiv. I TED talken jag såg hade talaren frågat några svenska studenter var på den globala ekonomiska skalan de trodde de låg och de flesta hade svarat att de trodde de var i mitten, dvs medel. I verkligheten är de flesta i Sverige i den högre pluppen av skalan.

Det är lätt att tro man är i mitten när alla runt en ungefär på samma nivå som dig. Det är därför jag tycker dollarstreet är så bra, för den visar med bilder var familjerna är på skalan.
De har som val att visa vilken ägodel folk älskar mest och de med mest pengar verkar ofta föredra sina mobiler.

Ibland är det lätt att tycka att man har det så himla dåligt och svårt. En snabb koll på dollarstreet får en lätt att släppa sina villfarelser och i alla fall för mig, se allt jag faktiskt har.