Melinda Jansson

iStudio uppdatering

iStudio uppdatering

iStudio uppdatering

Jag har, som jag har nämnt testat iStudio, ett enklare publiseringsprogram för mac. 

Från början verkade programet fungera ganska bra. Filen var lätt att göra och designverktygen logiska. 

Men jag stötte på ett problem som ohjälpligt förstörde min användning av programmet! När man väl exporterade sin bok till pdf för tryck, upptäckte jag att den la till utrymme över eller under boken, lite på måfå.

Alltså blev den faktiska storleken på boken inte den samma som man specificerat. Detta var inte någon bleed eller liknande, utan nån typ av bugg. 

Det var himla synd, då jag inte stötte på några andra generella problem med programmet som en supersimpel publiceringsprogram, om man inte vill investera i inDesign. Allt annat verkade den klara av som den skulle.