Melinda Jansson

Om man inte har råd att anställa en interaktionsdesigner

Om man inte har råd att anställa en interaktionsdesigner

Under geek girl meet up i Malmö i helgen fick höra många säga “Vi är ett litet företag och har inte råd att anställa en interaktionsdesigner, men vi skulle nog behöva en.”
Bara för att ni är ett litet företag betyder inte att interaktionsdesign är utom ert räckhåll! Det kan till och med vara viktigare för er att koppla in en, än för ett större företag då era ekonomiska resurser är mycket mindre och det är därför viktigare för er att allting fungerar första gången.

Så, vad kan man göra om man är ett litet företag eller för den delen enbart lyckats övertala chefen att ta in en interaktionsdesigner en kort stund?
Du kan be en interaktionsdesigner ta en titt på en produkt och göra en expertutvärdering på någon timme eller dag.
Vad som då händer är att man tittar igenom produkten och med den expertisen vi har, kan se de största problemområdena eller möjliga problemområdena i produkten och ge lösningsförslag.
Det är långt ifrån perfekt och många problem kommer att slinka förbi, men för varje problem som fångas, blir det ett mindre problem slutanvändaren upplever och din produkt har blivit bättre.

Kom även ihåg att desto tidigare du kopplar in en interaktionsdesigner, desto mer pengar, tid och resurser sparar du genom att fånga design missar innan du lagt mycket tid på att utveckla dem.
Det finns även inget som stoppar dig från att kalla in en interaktionsdesigner två eller flera gånger i ett projekt, en gång i början och en gång längre fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *